Rebozo sluitingsritueel

De Rebozo

De Rebozo, een katoenen doek, komt uit Mexico en wordt daar op verschillende manieren gebruikt. Als sjaal, hoofdtooi, buikband, massagedoek en draagdoek. Multifunctioneel dus! Voor meer informatie over de mogelijkheden van de Rebozo, zie www.rebozo.nl.

Rebozo sluitingsritueel

Een barende vrouw gaat letterlijk en figuurlijk open om haar kindje geboren te laten worden, om het leven door te geven. Gaandeweg zal zij zich gaan sluiten om weer actiever in het alledaagse leven te kunnen functioneren. Een Rebozo sluitingsritueel helpt daarbij en is een prachtige manier om deze overgang te markeren. Het is ook helend. De massages en inwikkeling wordt altijd gegeven door twee personen. In Mexico vindt deze behandeling plaats na 40 dagen. In Nederland is de vorm wat aangepast, maar de intentie en uitwerking zijn hetzelfde.

Het doel van het ritueel

 • Moment van aandacht en zorg voor de moeder
 • Diepe ontspanning
 • Contact met haar innerlijke vrouwelijke bron
 • Eren van de vrouw die moeder geworden is
 • Verwerking van de geboorte
 • Ontgifting
 • Afronden van een fase en steun bij de overgang van binnen naar buiten

Het Rebozo-ritueel is ook uitermate geschikt voor de verwerking van het verlies van je kindje tijdens de zwangerschap of kort na de geboorte.

Verloop van het ritueel

 1. Gesprek over de geboorte met een kopje kruidenthee
 2. Massage van het hele lichaam
 3. Heet kruidenbad
 4. Opwarmen onder dekens (vlg zweethut)
 5. Sluiten van het lichaam met doeken in zeven etappes

Het sluitingsritueel duurt ongeveer drie uur en vindt plaats ongeveer acht weken na de bevalling. Maar kan daarna ook op elke moment gegeven worden. Een behandeling wordt altijd gegeven door twee personen.

 

Kosten

195 euro. Voor dit sluitingsritueel moet je met z’n tweeën zijn. Als je wilt dat ik voor de tweede persoon zorg, komt er 45 euro bij en wordt de totaalprijs 240 euro.

Rebozo massage na de geboorte

De Rebozo massage bevordert het herstel na de geboorte en ondersteunt de prille mama. De massage wordt liggend ontvangen en er wordt gebruik gemaakt van zeven doeken. Elk lichaamsdeel, van hoofd naar voeten, wordt gewiegd en daardoor kan het lichaam volledig ontspannen.

Tijdens de Rebozo massage kan de kleding worden aangehouden. De massage kan  bij je thuis worden gegeven. Voor de massage is een matje of matras en een rustige en warme ruimte nodig.

kosten

De massage duurt een uur en kost 65 euro. Exclusief reiskosten.

Rebozomassage en sluiten met de doeken

Een combinatie van massage met de rebozo en daarna sluiten van het lichaam met de doeken in 7 stappen.

kosten

Sessie duurt ongeveer twee uur en kost 100 euro. Voor het sluiten moet je met z’n tweeën zijn. Als je wilt dat ik voor de tweede persoon zorg, komt er 25 euro bij en wordt de totaalprijs 125 euro.